MANGO WOOD, Early Reggae i Rocksteady des de Madrid.



Mango Wood és un grup d'Early Reggae i Rocksteady amb membres de grups com Upsttemians, Einstein, Ready Getters, Rude Pride, Hypocondriacs, The Crepitans, Free Mode, etc. El seu estil se centra en els sons més "Oldies" Jamaicans però amb una versatilitat que permet al grup tocar en directe tant com banda com en acústic. Siguent un grup amb una història curta, els sevess files estan compostes per membres amb més de 10 anys d'experiència en festivals nacionals i internacionals, Lp's, Singles, etc. La seva potent secció vocal recorda diversos grups de final dels 60 com Maytones, Versatils, Kingstonians, Ethiopians, etc i la seva sòlida secció instrumental dota al grup d'un so anyenc molt característic. El grup busca trobar el raig dels sons jamaicans, és per això que treballa la part acústica a tres o dos veus. Al igual que els grups jamaicans a finals dels 60, que preparaven les cançons amb una guitarra per mostrar-les als productors.

El nom Mango Wood és una oda als grups de Calipso i Mento dels anys 50. En aquells grups, les seves cançons tenien un alt percentatge de lletres sexuals usant una immensa varietat de vocabulari.
A principis del 2016 Mango Wood grava el seu primer senzill amb Pablo Martínez en els clàssics estudis madrilenyes de Musigrama. Ambdos temes que composen el seu single digital han sigut barrejats i masteritzats per Brian Dixon (Aggrolites, Jr. Thomas & The Volcans, See Spot) a Los Angeles. Per al tema "Fall" es recorre a Benedicto Moya de Burning & Shooting i per "First Time" a Julia Jurschick. El disseny del logotip de Mango Wood és obra de  Helvia Jurschick.

Després de la fantàstica acollida dels dos primers temes, el grup es va embarcar en un procés de
composició i gravacions, aquesta vegada buscant un so més arcaic, més anyenc. Així van buscar tècniques de gravació més antigues i es van centrar en un treball de producció major.
Aquest treball es pot veure reflectit en el següent tema "The Way". Autoproduït integrament per Mango Wood en el seu estudi (Imported Grooves) gravat, barrejat i masteritzat per David Vidal Kasinski i per primera vegada el grup es va endinsar en el ska.

Després del èxit del tema i el fet que el grup troba la forma d'auto produir-se amb el so que buscava, Mango Wood es van cavar a grabar de nou, però aquesta vegada amb un altre objectiu, editar un 7 polzades.
De nou enregistrat a Imported Grooves i deixant la producció i mescles a càrrec de Fernando Izquierdo de Aggrodub (Low End Dub, Ready Getters, Dub contra la policia, Acupunktura, Mapache).
El resultat no podia ser millor, i el single va cridar l'atenció al segell recentment creat Respect Records llavors, encomananat la planxa de les còpies en vinil al taller de Krakatoa Records a Castelló (La Plana) mentrestant el single agafava forma, Mango Wood aprofita el seu pas per Pirañas Reggae Fest per gravar un video i publica la seva petita oda al ment jamaicano. Zombie Jamboree va ser totalment gravat, barrejat i masteritzat en Imported Grooves per David Vidal Kasinski.

La presentació del seu single de editat per Respecte Records es va realitzar a Funhouse juntament amb Begoña Bang-Matu, Oldfashioneds i Le Capitane. L'esdeveniment va ser un èxit rotund i va consolidar la banda com un dels grups més potents de l'escena "oldie" de Madrid.
En els mesos següents (febrer-març de 2017) la banda va publicar els dos videoclips del single editat per Respect Records. Després dels dos videos el grup va continuar amb el seu ritme incansable i per celebrar el Record Store Day amb Liquidator Music, el segell referent de la música jamaicana a l'estat espanyol, Mango Wood van publicar una versió de "Jumping Action" tema de The Ethiopians, una de les primeres versions que el grup va realitzar en els seus inicis.
Actualment el grup es troba preparant un segon single per Respect Records, col·laboracions amb altres grups a nivell nacional i moltes més cançons que després veuran la llum.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew