THE SLACKERS (USA) visiten el nostre país. 1 nov BCN, 2 nov VLC


The Slackers porta difonent la seva música sota l’etiqueta de "Jamaican Rock N Roll" des de fa 21 anys que és diu prompte, influènciats pels grans clàssics del gènere, el qual ens obliga a mencionar Skatalites i Upsetters entre altres com a principals referents, la banda interpreta l'ska amb un estil marcadament americà, amarat d’un component potent en les seves melodies i unes lletres que alternen temes personals amb missatge polític. 

Convertits en clàssics del gènere, els nord-americans mai han deixat que la industria discogràfica dictés el seu calendari, fidels als seus principis, molts divideixen les seves produccions en dues categories, per una banda els primers albums, (Better Late Than Never (1996 ), Light Roig (1997), The Question (1998), Wasted Days (2001), Close My Eyes (2003), Peculiar (2006), Self medication (2008) i The Great Rocksteady Swindle (2010). Per altra aquells albums més eclèctics o en els que la banda ha experimentat tant musicalment com en el procés de producció, ens referim a treballs com Slackers & Friends (2002) on van actuar amb alguns dels seus ídols com The Congos, el difunt Glen Adams dels Upsetters, Cornell Campbell o Doreen Schaeffer. No aliens a la realitat que els ha envoltat la banda ha editat treballs com International war criminal (2004) criticant clarament l'administració de Bush. Boss Harmony Sessions (2007) col·laboració amb DJ Boss Harmony que va arreglar les cançons de forma poc ortodoxa. Lost & Found (2009) és una recopilació de pistes oblidades i versions com el fantàstic tema “Cupid” de Sam Cooke.

El seu llançament més recent és de The Radio (2011), sent el seu primer àlbum integrament de versions, arrel d’una idea de Tom Gibbons responsable de Whatevski Records, el qual emula una emissora de ràdio on totes les cançons son tocades pels Slackers. El resultat són covers d’allò més creatives de temes com Atttitude (Misfits), Bitch (Rolling Stones), The Letter (Box Tops), entre d’altres d’un cap 'Like a Virgin' el tema de Madonna el qual resulta curiós i segons explicava Hillyard, el vocalista Vic Ruggiero havia tret el significat més profund de la lletra .
La banda també compta amb 3 àlbums en viu; Live At Ernestos (2000), Upsetting Ernestos (2005), Slack In Japan (2005) i més recentment, la banda ha començat a publicar els seus concerts en directe a través de www.whatevski.org i té plans per llançar més recopilacions en format digital.

Bona part de l’existència de Slackers ha estat lligada a la carretera no obstant des des 1996 la banda ha estat fent al voltant de 110 concerts per any. Això inclou unes 28 gires pels Estats Units, 16 visites europees, 3 visites al japó i 3 visites al Brasil, 22 països europeus, 5 països llatinoamericans, Turquia i Corea del Sud, quasi res!
Els de Brooklin (Nova York) tornen per les nostres terres quan es compleixen 20 anys del seu mític segon àlbum "Redlight" i per a l'ocasió ho reediten en format vinil, recuperant per aquesta gira temes com Soldier, Married Girl, Fried Chicken Song o Cooking for Tommy per nomenar algunes.
Després de molts anys sense trepitjar el nostre pais, la banda oferirà el seu directe dimecres 1 a Barcelona i el dijous 2 a València. Així doncs torna la banda que imprimeix la veu de la costa oest americana dins del gènere jamaicà, la qual recupera la connexió de la música jamaicana amb el Doo-woop de Harlem o el Bronx, en definitiva l'únic i exclusiu Rock'n'Roll jamaicà de The Slackers.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew