Entrevista a... LOS DONALDSON


- Conteu-nos breument la història de la banda, que intuisc és prou recent, qui forma i d'on venen els membres de Los Donaldson?
La banda es forma a principis daquest any i el formem Vicent que és el cantant, Diego a la Bateria, Oscar és el guitarra i José Luis baix i cors, tots de Pedreguer (La Marina Alta) menys Diego que resideix a Xàbia (La Marina Alta). La banda respón al desig de Diego i José Luis de tocar junts, tenint en comú el gust per els sons dels anys seixanta. Oscar i Vicent van acceptar gustosos unir-se al projecte, i ràpidament vam comencçar a assajar temes de bandes valencianes i catalanes bàsicament, (cinc xics, Los Huracanes, Angeles Negros, Los Pepes, Los Rockeros, Los Go Go...).

- A que es deu aquest nom?
Respecte al nom, soles pretenem que tinga el mateix caràcter que tenien les bandes de l'época, que s'identifique amb l'estil que fem.

- Compagineu la banda amb algún altre projecte actualment, punxades, altres bandes?
No és l'única banda en la que estem ara mateix la majoria dels components, jo (Jose Luis) mateix toque junt a ex-components de Píldora X en Dr. Xtrangelove. Diego forma part de diversos projectes més enfocats al jazz com ara el John Turner trio o colaboracions en formacions de música ètnica i flamenc, com el Ballet de Julia Grecos. A banda d'això, junt amb Oscar també tenim una banda de covers encarada a un públic més general. Vicent, el cantant va fer el seu debut com a líder vocal amb Los Donaldson, és la seua primera experiència dalt dels escenaris.

- Parlem-ne de referents, quins artistes influèncien clarament el grup, estem davant d'una cover band o la idea es lliurar material propi?
En un principi la nostra pretensió és cohesionar el sò de la banda i que siga clarament identificable, ens agrada tocar temes de los Rockeros, amb eixes fantàstiques guitarres, los Pepes o Los Huracanes també marquen el nostre referent estilístic, i sobretot la personal i vigorosa veu de Vicent, amb una presència i imatge difícil de trobar en l'escena valenciana ara mateix. Pròximament la nostra intenció és gravar algún tema propi junt amb algun dels que ja tenim en el repertori.

- Ha quedat clar que en principi funcioneu com una cover band, però us limiteu a reproduir les cançons com les originals o tracteu de portar-les al vostre terreny, en cas de ser així com descriureu el so del grup, ?
Hi ha qui ens ha definit com a ie-ie, pot ser, els grups dels que prenem les cançons estaven inclosos dins d'aquesta etiqueta o estil, també li donem un caràcter de soul i rythm & blues als temes, i fem algún instrumental més surfer.

- Com aneu de directes fins ara, amb quines bandes haveu compartiti tables fins ara, i relacionat amb la pregunta anterior en que es basa el vostre repertori, versions, temes propis?
En aquests moments estem centrats en assatjar i preparar els directes, acavem de començar com aquell que diu i pareix que ho hem fet amb bon peu, ja hem actuat al Quatre estacions de Pedreguer i a la segona edició del Tiki Partie (que per cert va ser un èxit) organitzada per el Col.lectiu 33 rpm. Allí vam coincidir amb Els Ukelele Zombies i Los Deformes.

- Quines pretensions hi han per al futur inmediat de Los Donaldson?
Aquest mes de setembre reprenem les actuacions per locals de la Marina i la Safor, en la nostra pàgina Los Donaldson ja anirem informant puntualment dels esdevenoments en els que anirem participant.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew