The Penguins + The Oldfashioneds, dimecres 28 desembre , sala 16 Toneladas (València)



The Penguins
The The Penguins és una banda de reggae, rocksteady i ska formada l’any 2006 a partir d’un combo d’una escola de música de Sant Feliu de Llobregat. Amb l'any que comença superen els 10 anys d’activitat, temps pel que han passat un bon manat de membres per les seves files, i la formació s’ha anat modificant fins estabilitzar-se en els 11 músics que són actualment.

Fa 5 d’anys, van engegar un projecte paral·lel que és el que els ha suposat més èxit i més activitat. Es tracta d’un espectacle infantil que porta per nom “Reggae per Xics”, en què transporten la música tradicional infantil catalana als ritmes jamaicans. És en el marc d’aquest projecte que, han publicat un parell de treballs amb el mateix nom que l’espectacle, del qual ja han venut més de 5000 còpies, i que els ha dut a tocar en festivals amb tant de renom com el Sònar Kids, l’Acustiqueta de Figueres, els Petits Camaleons, enguany tornen per segona vegada a aValència al festival infantil Feretes i Cançonetes que tindrà lloc el próxim 28 i 29 de desembre al palau de la Música de València.

En la vessant nocturna de la banda, però, no s'han estat de braços plegats. S'han mogut per tota la geografia catalana, inclús escapant-se en quatre ocasions a tocar al País Basc, i a França en una. Han compartit escenari amb una gran quantitat de bandes, d’entre les quals destaquen especialment artistes com The Aggrolites, The Slakers, The Skatalites o Dave Barker. Entre els concerts infantils i els nocturns, actualment es mouen al voltant d’uns 30 o 35 concerts anuals.

Després de 7 anys aproximadament de rodar el repertori del seu primer disc, “Arctic Jamboree”, van tornat a entrar a l’estudi per enregistrar el que seria el seu segon treball per al públic adult: “Shuffle, Cut & Deal”. La gravació la van dur a terme als Estudis Ground de Cornellà de Terri, i constava d’una desena de temes que representaven l’evolució de la banda i que eren una bona mostra dels estils amb què més comoditat es mouen actualment. Aprofitant la visita a València amb motiu del festival infantil Feretes i Cançonetes la banda catalana oferirà un concert per la nit a la sala 16 Toneladas on faràn un repàs als seus treballs per al públic adult.


Però els catalans The Penguins no estaràn a soles a l'escenari de la sala 16 Toneladas la nit dels "inocents", els encarregats d'obrir l'espectacle organitzat pel col.lectiu Bredda seràn el trio vocal The Oldfashioneds acompanyats per a l'ocasió de forma extraordinaria per una banda de recolzament formada per Kodi (Skaks, Skaparràpid i altre llarg etc.) i Guillem (Dirty Soul Riders, Offbeaters, Golden Singles i altre llarg etc.) 
The Oldfashioneds es el nom que reben el trio vocal de rocksteady format per Payoh Soul Rebel, cantant d'entre altres de Jah Macetas o Alberto Tarín Jazzing Reggae; Pablo Muñoz, cantant d'Offbeaters o Mediterranean Roots i Edu Altarriba, cantant de Red, Gold & Green, tots tres s'uneixen en aquest projecte per retre tribut als grans trios vocals dins la historia de la música jamaicans com ara Wailers, Maytals, Heptones o Ethiopians entre altres amb un espectacle en format acústic on la vertadera protagonista es la veu d'aquest artistes valencians, espectacle que rep el nom de Reprise Tour i que portarà al trio a recorrer diversos locals de la ciutat de València en les properes setmanes i que ja va començar el passt 21 de desembre a La Gramola de Benimaclet.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew