A la cabina de l'Allnighter... Pau Peris (Mash Masters)

Especial Alldayer Northern Soul, Naraniga Gastromusic. 04/06/16


Continuem donant-li llenya a l'Alldayer que tindrà lloc el próxim dissabte 4 de juny al Naraniga Gastromusic de Borriana (La Plana). Us presentem al Pau Peris membre del col.lectiu de djs Mash Masters i d'una colla de personatjes amants del scooters clàssics que s'agrupen sota el nom de Castelló Scooter Crew. El Pau fa palesa de la seva originalitat a l'hora de punxar i acostuma a mostra una sessió d'allò més eclectica, al "Nara" de ben segur ens complaurà amb uns quants temacles de boogaloo camuflat entre el seu set de Northern Soul, ell es tropical no ho pot amagar.


- Quants anys portes mostrant la teva música al món? quina va ser la primera vegada i on? 
Buff….recorde ficar cd´s de ska noventero a alguna colla o festa d´amics, pero punxada seria en vinils, jo crec q deguera ser en 17 anys (cap al 2003) a l´illa del tresor (garito pioner del sons jamaicans a Castelló) tot i que ja havia ficat algun vinil en punxades junt a Vicent, Xurro o Borja a L´Arrel (un altre mític Pub de Castelló) a les primeres festes en vinil que se van fer a Castelló, abans de Jamaican Memories crec. Son molts anys i mala memòria.

- Quin o quins formats de reproducció prefereixes a les teves sessions? 
Vinil i 7” sempre que existisca. Si puc trobar per un preu assequible una edició original bé, sino repress. Entenc i valore l´elitisme de l´original press, però no m´agrada jutjar a algú pel preu de la seua maleta sino pel bon gust. 

- Quin es l'estil principal a les teves punxades? es l'únic o també t'introdueixes en altres terrenys?
Em considere un col.leccionista de música negra i tropical dels 60s i 70s principalment. Vaig començar en vinils d´arrels jamaicanes (ska-rocksteady-early reggae) per a passar mes tard a la música afroamericana més coneguda ( clàssics de R&B, Northern Soul i Funk) i més tard al ritmes més llatins (latin soul, boogaloo, salsa).
Vaig tindre uns anys de poca pasta i comprar molt poc, pero sense deixar mai de escoltar i investigar. Vivint fora (Itàlia i Brasil) vaig anar obrint la col.lecció a altres estils o époques: música brasilera, cumbia, salsa, afrobeat, dancehall jamaicà 80s, funky/breaks, nu-funk, modern soul, ….
Al tornar a Castelló, junta a uns amics vam formar un nou col.lectiu (Mash Masters) on puc gaudir d´ eixe eclecticisme amparat pel nom del col.lectiu. Això, junt a una estabilitat laboral, ma permès tornar a col.leccionar i punxar qualsevol estil dintre de la etiqueta de música negra i tropical.


- Quina ha sigut l'experiència més significativa o el millor record de tots aquestos anys? 
Me quede en eixes punxades improvisades fins a altes hores que muntavem a Castelló i que ultimament ja no solem fer (sera que ens fem majors) i me quede en eixes primeres punxades en menys de 10 vinils i en plats dels nostres pares on sonaben totes les cançons del Trojan Ska Box Set i no passava res. 

- Una anecdota durant una sessió que no oblidaràs mai, alguna petició extranya...? 
Punxar per a un públic no habitual como sol ser a Castelló es divertit, com quan se t´acosta algú a dir-te que no sap que collons està sonant però li encanta i no ha parat de ballar. Pèro també toca els collons les peticions absurdes de punk, rock, hip hop o que te demanen qualsevol éxit de reggaeton al haver sentit que punxes algún boogaloo. 
Una volta a un local on estavem punxant ens van dir que podiem punxar “rigui de ese”, pero no “salsita sudaquita”, això en un local on es punxa habitualment música rock i algo de música negra. Ahi va acabar la sessió i no he tornat. Hi han molts prejudicis amb els ritmes llatins fins i tot en gent oberta a la música negra.

- Quines han estat les teves últimes adquisicions i que estas desitjant mostrar al món? Just el mes passat m´he embolicat en un pis aixina que la cosa estará parada una bona temporada, les útimes adquisicions en 7” han sigut:
Joyce Jones - Help Me Make Up my mind (ATCO) (un rare soul amb molt de funk que vaig sentir a una sessió i vaig estar anys per saber de qui era) 
El Gran Combo - Clap Your Hands (GEMA RECORDS) (un boogaloo molt ballable) 
The Marvels - Rocksteady (PAMA SUPREME) (mític reggae-funk que portava mooolt de temps darrere ) 
Eddie Bo - Check Your Bucket (ACTION) un funk brutal en un riff de guitarra se te fica al cap i no el pots traure 
Fruko y Sus Tesos - A la memoria del Muerto (DISCOS FUENTES) un clàssic de la salsa colombiana , directament d´un coleccinista salsero de Bogotà.

– Top five, 5 temes per a cada moment de la nit : 
Per començar la festa... HAR YOU PERCUSSION GROUP - Welcome to the Party (JAZZMAN) 
Per calfar l’ambient... BEBETO – Princesa negra de Angola (COPACABANA) 
Per mantindre el foc viu….. GENE CHANDLER – There was a time (BRUNSWICK)
El colofó... HECTOR RIVERA - I WANNA CHANCE FOR ROMANCE (HORACE´S RECORDS) 
L’acomiadament... THE FALCONS - I´m a fool I must love You (BIG WHEEL)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew