A la cabina de l'Allnighter... 3 PENICS

Mentres el món dels vinils es sumeix en una bambolla similar a l'inmobiliaria i alguns artistes veuen com pels seus treballs s'arriba a pagar  preus astronòmics que ni ells mateixos havien imaginat mai, aquest home centra la seva recerca de vinils per mercadets de barata, botigues de segona ma etc.  tot i amb un condicionant, que el preu de la troballa en questió no supere el preu del  que costa un paquet de tabac, més o menys. Be doncs d'aquesta pasió per l'investigació constant ha desenvolupat en un fantàstic bloc on es mostren aquestes troballes. Us presentem una de les sessions més originals i potser la més barata de totes les hem tingut a la nostra cabina des de que vam posar el disc a rodar. Des de Mallorca us presentem al Xesco també conegut com el 3Penics.

- Quants anys portes mostrant la teva música al món? quina va ser la primera vegada i on? 
Des dels 18 tocant la bateria en diferents bandes, bàsicament versionant temes. Des del primer grup, amb el que versionàvem temes de R&B britànic dels 60, fins a l'última gravació que he fet versionant clàssics de la música surf, passant pel soul, el funk, l'ska o la psicodèlia beatle. 
No va ser fins a la meva arribada a Mallorca, ara farà una 10 anys, que no em vaig fer el posadiscos oficial de les festes dels col·legues. No recordo la primera vegada però deu ser alguna festa d'estiu en alguna casa de foravila. 
Des de fa uns 4 anys també mostro la meva música al món a través d'un bloc musical, 3penics.blogspot.com, on penjo les troballes més interessants que vaig trobant, bàsicament pels mercadets de segona mà. 

- Quin o quins formats de reproducció prefereixes a les teves sessions? 
Vaig començar punxant amb l'ordinador, però de seguida vaig començar a treure els elapés de casa i a pescar regularment singles i epés en els mercadets de l'illa. Ara punxo vinil 100%! 

- Quin es l'estil principal a les teves punxades? es l'únic o també t'introdueixes en altres terrenys? 
En una sessió nocturna, variat seixanter: beat, soul, garatge ibèric, psicodèlia... però estic en plena paternitat i surten poques ocasions de punxar a la nit. 
Des de fa unes setmanes a Artà, el poble on visc, amb tres companys posadiscos més hem creat el col·lectiu SOM Sistem i organitzem vermuts musicals els diumenges. Aquestes sessions diürnes són ideals per punxar calypso, mambo, exòtica o bossa nova. 

- Quina ha sigut l'experiència més significativa o el millor record de tots aquestos anys? 
Sens dubte quan punxes un tema i la gent es posa a ballar com a boja. 

- Una anècdota durant una sessió que no oblidaràs mai, alguna petició extranya...? 
En una ocasió punxava en una festa en una casa idíl·lica, una pool party en una casa penjada en una balconada davant el mar. La gent ballava, es banyava a la piscina i gaudia de la festa. Al cap d'un parell d'hores de punxar una nena d'uns 10 anys s'acosta i em deixa anar: «diu el meu pare que quan posaràs bona música!» S'ha de ser rata per enviar la teva filla a criticar el posadiscos!! Li vaig contestar que si volia alguna cosa que vingués son pare! 

- Quines han estat les teves últimes adquisicions i que estas desitjant mostrar al món? 
Amb les adquisicions que més gaudeixo són aquelles que compres a cegues i per 2 duros, 3 penics o 4 xavos en un mercadet i que quan arribes a casa descobreixes que són una joia. Darrerament m'ha passat amb l'elapé de The Dave Peace Union (http://3penics.blogspot.com.es/2015/01/the-dave-peace-union-blues-and-beat.html) , un obscur grup britànic que va treure un disc amb la catalana Orlador amb un tracklist de luxe; i amb un epé dels barcelonesos Los Extraños amb un potent i cavernós surf instrumental, Marabunta (http://3penics.blogspot.com.es/2015/03/los-extranos-terry-viva-las-vegas-sigue.html

- Top five, 5 temes per a cada moment de la nit.
Per començar la festa... The Avengers de The Lauren Johnson Orchestra
Per calfar l’ambient... The House Of Jack de James Royal
Per mantindre el foc viu... La La La d'Antti Eïnio and The Islanders
El colofó... Hey Bulldog de The Beatles
L’acomiadament... Has Pasado a la Historia (Out Of Time) de Los Javaloyas




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew