SANT ANTONI POP FESTIVAL, Betxí (La Plana) 24/01/2015

Aquesta setmana prenem com a protagonista un event centrat en la seva major part en el Garage i el R'n'R més salvatge, estils del que  poques vegades hem parlat i del que, perquè no dir-ho tinc molt per descobrir. Malgrat això no volia deixar pasar el festival que avuí us presentem, el Sant Antoni Pop Festival. Aquest festival es mereix el màxim respecte i suport en primer lloc perque compleix, ni més, ni menys que la seva novena edició,  proesa més que resenyable i molt més si afegim que el SAPF te lloc a la xicoteta localitat de Betxí (La Plana) situada al sud de castelló i que compta amb tan sols 5.800 habitants, fet que no merma ni molt menys la qualitat del festival, el qual ha anat creixent any rera any tant en nombre d'asistents com en la qualitat de les bandes que conformen el cartell. Per coneixer un poc més la història del festival i el que depararà aquesta novena edició hem parlat amb Juan Carlos Rodriguez, un dels organitzadors del  Sant Antoni Pop Festival.


- Com se vos va ocorrer embolicar-vos en aquest lio i quan fa d'això ja?
La idea del festival va ser de l'amic Paco que va embolicar a tres bandes locals fa ja deu anys, ja per fer un festivalet en el carrer Sant Antoni, el dia del patró, va ser un gran èxit i l'any seguent vam decidir que haviem de continuar-lo, poc a poc vam anar pujant un poc de nivell.

- Quanta gent hi ha darrere del festival?
Darrere d'açò hi hauran al voltant de 20  persones els quals cadascú ajuda en el que pot, i tot es igual d'important, com un castell de cartes tot es clau per a que aquest festi funcione, des del que fa el cartell, tant els que monten i fins i tot al que posa la casa per als grups.
ç
- La cosa va autgestionada o rebeu algún tipus d'ajuda per part del l'ajuntament?
La part monetaria es una mescla d'autogestió i ajudes, el que traguem d'un any es per organitzar l'altre, a banda les empreses del poble col.laboren en lo que poden i també una miqueta l'ajuntament i la caixa d'estalvis, una miqueta entre tots, lo bo, com t'he comentat abans es que tot el que es recauda es per a l'organització l'any següent, i aixi poc a poc va pujant una mica de nivell.

- Nou jornades a una localitat tan xicoteta com Betxí es tota una proesa, vareu pensar en algún moment traslladar el SAPF a una altra localitat de la zona amb més possibilitats?
Creguem que l'esència del festival ens l'ha donat la gent del poble, sense menysprear als que no ho son, per supost. Vull dir la gent del poble, independentment del seu gust musical ve al festi i a més disfruta fent  el salvatge i s'ho pasa genial i aixo es molt d'agraïr, a banda d'això està la gent que ve a gaudir de la musica peojecta el festival, vull dir els que segueixen les bandes, eixos encara disfruten mes (rises)

- Podem dir que el SAPF es un festival de Garage o esta obert a més estils?
En principi el festival esta mes encarat al Garage pero en el seu ampli espectre, es a dir musica bruta, salvatge , musica feta a casa, igual entra una banda surf que una rock que algunes que no sabriem com encasellar-les però que ens donen eixa energia, eixa manera de pasar-ho be dalt i baix de l'escenari, sense por de pujar i baixar, de mesclar-se amb la gent, crec que saps el que vull dir (rises).

- Parleu-nos de les bandes, com confeccioneu el cartell, depenent de les possibilitats, busqueu allò que sona amb més força al moment dins del gènere...?
La manera de confeccionar el cartel es sempre depenet de la pasta clar, pero si, més o menys es així intentem traure bandes que ens agraden i en la manera de lo possible, també escoltem recomanacions d'amics que estan posats en el tema.


- Feu-nos un xicotet resum del que trobem en aquesta novena edició, parleu-nos un poc sobre les bandes?
Doncs en aquesta edició trobarem cinc grans bandes, en principi obriran a les 19:30 els FIVE FINGERS WITH PARASOL una gran banda de surf d'ací de la província que ja esta girant per tota Europa i ens donaran molta canya amb temes propis i versions acollonants, despres pararem per a sopar, un sopar que es pot apuntar qui vullga, val 20 eurets i es un gran sopar, entrants bons i bona penca de carn, a més beguda a gogo després sots les 23:30 continuaràn LOS ALTRAGOS, que es la banda anfitriona i crec que sorpendra a més d'un amb el seu directe explosiu amb temes garageros, seixanters, beats,etc....
Continuaràn LOS TWANGS amb el seu rockanroll, surf vibrant que ens transportaràn a una sala tipica dels 50.
THE SMOGGERS banda garage amb un rockanrol electrizant una de les bandes mes actives del pais
THE JACKETS es deixen dur per la bogeria, so frenètic, tot i amb un so caracterìstic i una veu femenina  impressionant.

- Conteu-nos per damunt, damunt quines bandes han passat durant aquestos 9 anys?
Per l'escenari del Sant Antoni han pasat bandes com ALARIDOS SALVAJES, ULTIMABALA, a LOS CHICOS, WAU Y LOS ARGHS, LAS ASPIRADORAS ,MOONSTONES, UKELELE ZOMBIES, BOCADILLO SAL OLI I PEBREROIG, MAGIC DILDOOS, GRIS GRIS, THE LEGS, SIR BALD DIDLEY, DR EXPLOSION...

- Quina es resisteix o vos agradaria aparegués al desé anivsarí?
Per al dese hi han prou bandes en la ment, però això es sorpresa (rises)

- Ja que parlem del futur, teniu alguna idea ja per preparar una bona festaca per cel.lebrar una decada de SAPF?
I si ja hi ha alguna cosa pensada però també es secret profesional, pero una cosa hem de dir, que si enguany va be la cosa, l'any que ve donarem la campanada en aquest petit poble.
- Moltes gràcies i molta sort amb aquesta i les edicions que estàn per vindre, llarga vida al SAPF.
Una abraçada i ens veiem aviat, vos esperem al festi.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew