A la cabina de l'Allnighter... CARLES BELDA

Vallesà de Sabadell, acoridionista, aficionat a la glosa i amant de la cultura catalana en general,  ha format part de coneguts grups de Folk com Pomada o Mesclat, actualment acaba d'editar el seu darrer treball d'acordió en solitari. Per la vessant modernista el Carles ha sigut membre del Conjunt Badabadoc i es peça clau als Badabadoc Selectors, colla de Pd catalans aficionats a la recerca  i col.lecionisme de joies en format vinil, fets a casa nostra per la decada dels seixanta, prinicipis dels setanta, a més a més es precursor dels Aplecs Modernistes on acostuma a pasetjar la seva maleta de 7".
"El Belda" ens presenta una sessió molt diferent al que venim acostumant a la nostra cabina... paseu, paseu la pista ja esta empolsada.




 Quants anys portes mostrant la teva música al món? quina va ser la primera vegada i on? 
Punxant vinils ara farà uns tres anys....amb l'acordió una vintena!!! La 1ª vegada...viam deixa-m'hi pensar....potser a l'Aplec Modernista Mediterrani.

- Quin o quins formats de reproducció prefereixes a les teves sessions? 
Vinils en general...no em fa por l'Elapé.

- Quin es l'estil principal a les teves punxades? es l'únic o també t'introdueixes en altres terrenys? 
Díriem que el fil conductor de l'espectacle és el Modernisme Aborigen. També flirtejo amb d'altres modernismes aborígens com l'anglosaxó, l'occità, el rumanès, el basc o l'afroamericà. Segons l'estat d'ànim, l'oratge, el lloc, l'espai..hi pot sonar funk, r&b, ie-ié, soul, garatge o beat..però com més nostrat, millor.

- Quina ha sigut l'experiència més significativa o el millor record de tots aquestos anys?
Ai mareta..tinc mala memòria....la veritat? Tinc una mena de sensació general d'haver anat sembrant i d'haver fet colla (com tu per exemple), i més que un record, ara m'omple una satisfacció vital que m'empeny a seguir vivint i ballant.

-Quines han estat les teves últimes adquisicions i que estas desitjant mostrar al món? 
Doncs quatre epés de la discogràfica gironina Sandiego, amb peces instrumentals fetes per compositors de sardanes amb fórmules de moda (beat, soul, funky) per a les discoteques de la Costa Brava. Dinamik Group, Frank Miller i Jae's Group, malsnoms de Jaume Cristau i Agapit Torrents, per exemple.

- Top five, 5 temes per a cada moment de la nit 
Per començar la festa... "Green Onions", versió del Ferran Orteu
Per calfar l’ambient... "Jo sé d'un lloc", del Tony
Per mantindre el foc viu... "No t'ho diré pas", de la Lita Torelló
El colofó... "Darkness" del Jou Cogra
L’acomiadament... "L'Entrà de la murtra", de Bernardino i els Serenade



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew