LOS RETROVISORES visiten el País Valencià

Dissabte vinent dia 1 de febrer els barcelonesos Los Retrovisores visiten la capital de La Plana, els barcelonins editaven el pasat 2013 un fantastic Ep de quatre cançons nomenat "Alma y pisotón" ple de soul seixanter que incita de cap a peus a ocupar la pista de ball, tot i amb una original presentació. Fem un xicotet un repàs a la seva carrera.



Los Retrovisores, banda de pop soul seixanter de Barcelona, presentaven el pasat estiu de  2013 el seu darrer treball fins la data, l'Ep  “Alma y Pisotón”, quatre cançons perfectes per a plenar les pistes de ball de la foma més elegant. Editat per Soundflat Records, amb la col.laboració de BCore,  l'Ep l'omplin els temes “Me olvidé de ti”, “Tu canción” i “Soy Libre” més una versió del “Music Man” dels Fire and Ice. Un treball cuidat en tots els aspectes tant el musical  i letrístic com per la seva original imatge en portada i contraportada. El disc va estar gravat per Víctor Retros (veu principal), Pere Robespierre (guitarra i cors), Leonardo Guateque (baix), Guns Strata (Hammond), Quim Coromines (bateria), Héctor Fuker (pandereta i cors) més els metalls de Sergio Moses (saxo bariton i cors), Artur Marteens (trompeta), Edu Polls (saxo tenor). Han comptat amb la colaboració de Choni al trombó i Pol Omedes (trompeta). Tot sota la supervisió de Marc Tena al Red Bell Studio. A la fotografia de la contraportada la banda es troba inmersa en una mena de piscina de vinils, obra de Mireia Bordonada, i el diseny i il.lustració del disc, amb una divertida portada de caricatures, es obra de Txarly Brown.

Los Retrovisores naixien com Los Cuties l'any 2002, inmersos en els sons jamaicans com el Ska, Early Reggae i Rocksteady. Al 2006, trenquen la seva linea habitual per obrirse al ventall de sons que omplin el que coneguem com música negra, convertint-se en una de les millors bandes actuals del panorama sixtie. En 2010 veu la llum el seu primer treball “La nostalgia ya no es lo que era” amb el segell de Flor y Nata Records. Un llarga durada compost de 14 cançons memorables exemple del bon fer i originalitat que caracteritza la banda, un treballl ple de soul seixanter, carregat de Beat i clucant l'ull als ritmes jamaicans, sense dubte una de les millors obres que venen la llum aquell 2010 al nostre país.

El pròxim dissabte dia 1 de febrer els tindrem a la Sala Stereo de Castelló (La Plana) i el proper dia 7 del mateix mes a la sala Wah Wah de València (L'Horta) acompanyats de la banda soulfunk i R&B The Go Freaks! si els seus treballs son memorables els seus directes no son menys, així que es que no podem més que recomanar aquestes dues cites al País Valencià.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew