Torna la New York Ska Jazz Ensemble.

Com ja va siguent habitual per aquestes dates, torna una de les millors bandes del panorama skatalític al nostre país de la ma de Brixton Records, a hores d'ara la banda de Nova York es troba a l'ecuador de les deu dates que els han portat a visitar l'estat espanyol, dins la gira europea en la que la banda es troba inmersa i que els portarà a rodar per nombroses ciutats del vell continent. El passat 14 de desembre visitaven la ciutat de Lleida i els pròxim dies 18, 19 i 20 els tindrem visitant València, Castelló i Barcelona respectivament per completar les quatre dates que la banda te previst realitzar pels territoris de parla catalana.




THE NEW YORK SKA-JAZZ ENSEMBLE es un bloc compacte de músics amb milers de concerts a les seves esquenes i una de les bandes més consolidades i demandades pel públic seguidro del ska més original degut als seus fantàstics directes.
NYSJE va naixer durant una gira europea de The Toasters en 1994. La idea era crear un combo que, a partir del ska instrumental clàssic, abastés els ritmes i melodies del modern jazz. Freddie Reiter i Rick Faulkner, dos de los Toasters, pensaron en gent dels The Scofflaws i en Devon James, guitarrista dels mítics The Skatalites, para crear la seva superbanda. Tots ells van acceptar.

El pròxim any farà 20 anys del naixement de la banda, tiemps en el que s'han convertit en tot un referent del ska, actuant per tot arreu i siguent presents als events més importants del gènere. La seva formació ha canviat força durant aquestos anys, tant que tan sols permanece Freddie Rocksteady Reiter, cal destacar la presència d'un valencià entre les files de la banda a hores d'ara, la del valencià Alberto Tarín qui s'encarrega de la guitarra a les gires europees de la banda. Malgrat els nombrosos canvis de formació la seva proposta musical es manté intacta: interpretar standards de jazz amb ritmes jamaicans, fent versions de temes diversos i donar cabuda a les seves propies composicions. Amb quasi una dotzena d'àlbums editats i un increíble directe son una aposta segura no sols per als seguidores de reggae i ska, sino per a tots els amants de la música negra en general.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew