Que no saps que demanar al reis? algunes sugerències.


No es tracta d'una novetat ja que va vore la llum l'any 2012 amb motiu del cincuant-tres aniversari de l'obertura del mític club de jazz Jamboree a la Plaça Reial de Barcelona.  Un llibre on repasa la historia d'un dels clubs de jazz más importants no sols de Barcelona, sino de tot l'estat espanyol.L'encarregat de la seva redaccin ha sigut el reputat periodista i crític musical, Pere Pons (actual programador del mateix club). Pere Pons es un gran coneixedor de l'escena musical jazzística, i molt especialment de la catalana, ha escrit en diversos diaris entre ells, El Punt, el Diari de Barcelona, La Vanguardia, el diario Avui i el Punt Avui. Fou director de la revista catalana especialitzada en jazz, Jaç. També es responsable de diversos programes de radio dedicats al jazz i ha sigut profesor de historia del jazz all Conversatori del Liceu en Barcelona. Les seves aptituts com escriptor l'han portat a ser autor del libro Jazz (Editorial Celeste, 2001) així com coautor d'Els 100 millors discos del jazz català (Cossetània-Grup Enderrock, 2012).


Estudi-cataleg en forma de llibre a carrec de Fermí Puig, especialista en la matèria, a "Els 60 canten en català" es fa un repàs històric als primers anys de la Cançò, analitzant els detalls i característiques més importants, antecedents històrics i el desemnvolupament de la indústria discogràfica catalana i en català.
Es completa amb un recopilatori  il.lustrat amb les portades de totos els discos de música moderna editats entre 1960 i 1969, més que interessant per aquells que tenen el xicotet vici de col.leccionar vinils.




Despres d'un poc de música per llegitr proposem, uns quants treballs que els vosre oïts e ben segur agraïran comencem agranant cap a casa. Primer treball de llarga durada de la banda valenciana de Soul-Jazz, amb grans dossis de Boogalloo i funk, elegància i bon gust recollits en 8 temes propis i dues versisons, My Heart (Will Understand) i Just Say Goodbye. Editat en vinil per Lontano Records. 





Continuem les propostes musicals amb dos dels que considere han sigut dels millors treballs que han vist la llum aquest 2013 que esta a punt d'acabar, El disc "It's Alright" dels granadins Al Supersonic and The Teenagers es la primera d'aquestes propostes, disc amb el que la banda andalusa s'acaba de consagrar com una de les millors bandes de soul del moment, un disc complet i ben fet de cap a peus, on costa destacar un tema degut a la qualitat de la que gaudeix tot el treball des de que deixes caure l'agulla fins que automaticament torna al seu lloc de repós.




Potser no siga el millor treball del senyor Hunter o potser si, ja es sap que per gustos... siga com siga qualsevol cosa que ha fet aquest home en la seva carrera es digna d'ocupar un espai en la discoteca de dels millors amant del bon soul i R&B,  i aquest "Minute by minute" es sense dubte un gran treball. Si t'ho pergueres en la pasada visita a les nostres terres,  que no torne a ocorrer, si en canvi tingueres ocasió de vore'l de ben segur estaràs dessitjant que torne, perque en directe es espectacular.





Tens nens/nes? no? te igual perque també va per tu, amb "Modernisme per la mainada" els Badabadoc Selectors compten amb sis recopilatoris de singles dels anys seixanta editats en català, aquest amb els menuts com a protagonistes, lletres infantils, amb bases de Soul, R&B, Pop etc. imprescindible en qualsevol festa infantil o festa de majors reminiscències ie-ies.






Potser els millors regals no son aquells dels que pots gaudir al moment, es el cas del que pense serà un dels millors weekends del pròxim 2014, el Mojo Workin' de Donostia (EH) el 14 i 15 de març, sense dubte fer-se amb un abono per aquest weekender carregat del milllor R&B i pasar un bon cap de setmana per la bonica ciutat de Donostia potser un regalàs en majuscules.













Per a ell, unes sabetes tipus Brogues, evolució natural de les Oxford, al quals se'ls van afegir les perforacions per donar una mena de sofosticació i marcar la diferència vers la senzillesa de les seves  predecessores. En l'imatge proposem uns Brogues de "ante" o camusa en marró "xocolata" elegants a la vegada que funcionals pel dia a dia.







Per ella, que tal un bonic model the carnaby streak pensant ja en la primavera i eixes fantastiques sortides amb l'escuter gaudint del sol mediterrani, et proposem aquest vestit blau marí amb franjes roja i blanca caiguen de dalt a baix del vestit i amb dos botons decorant les butxaques.









Per als dos, fantàstic tocadiscos de la marca Denon de disseny retro,
un reproductor de vinils de tracció directa controlat per quars d'alt rendiment, plat fabricat en alumini de fundició i tractat per la cara inferior amb silicona per absorvir les vibracions. No vullgues saber com van a sonar els teus discos de jazz i R&B. El preu? no parlavem dels reis mags?






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew