Les "Torradores" tornen a València, THE TOASTERS, divendres 20 desembre, sala El Loco, 21:00hrs


Aquesta setmana la cosa va amb conexió directa Nova York-València si avui visiten la ciutat del Túria la NY Ska Jazz Ensemble, demà pasat seràn els es seus veïns, The Toasters, aquestos últims llavor principal dels Ska Jazz per allà pels noranta i la banda més longeva de l'escena skatalítica nord-americana.

Els Toasters neixien l'any 81de la ma de Rob "Bucket" Hingley en plena efervescència del revival skatalític a Anglaterra i coneguda com l'era 2Tone. L'any 83 veia la llum el seu primer treball d'estudi l'EP "Beat Up" més tard el mateix Hingley formaria el seu propi segell Moon Ska Records el qual va creixer per convertir-se en el segell referència de l'escena ska nord-americana donant cobertura a un fum de bandes del país de les barres i estrel-les com The Pietasters, Skinnerbox,The Allstonians etc. L'any 85 veu la llum, "Recriminations", EP produït per Joe Jackson, la primera de diverses col.laboracions , i dos anys més tard, "Les torradores" van emetre el seu primer àlbum de llarga durada , "Skaboom" , seguits de .Thrill Em Up (1988 ) i This Gun for Hire ( 1990 ) que van ajudar a consolidar la banda.
L'escèna nors-americana creixia, al mateix temps que creixia el llistat de bandes que engrosaven les files de Moon Ska Records, paral.lelament la banda llançava més albums d'estudi New York Fever (1992), Dub 56 (1994), Hard Band for Dead (1996), and D.L.T.B.G.Y.D. (1997) siguent aquesta decada dels noranata la de màxim espledor per a al banda, per aqueslls temps es van convertir en abanderat d'una tercera fornada de bandes dins la història del Ska, siguent referent i llavor de moltes altres bandes nord-americanes.
Ja entrats en el nou mil.leni la banda edita Enemy of the System (2002), unany més tard el recopilatori "In Retrospect: The Best of the Toasters" i al 2007 One More Bullet, per cel.lebrar el 25 aniversai de la banda. A continuació trobem un seguit de re-edicions com el seu primer treball "Skaboom" i recopilatoris com el que van llançar el 2011 per cel.lebrar el 30 aniversari de la banda i que va venir acompanyat d'una gira mundial, fet que els va portar a visitar casa nostra.

Com a curiositats cal destacar la participació en algunes capçaleres de sèries de televisió com el tema "Two-Tone Army" tema principal de la sèrie de Nickelodeon ''Kablam!'' també van gravar la música d'alguns anuncis de televisió, fins i tot per America Online i Coca -Cola . La seva cançó "Don't Let The Bastards Grind You Down" va aparèixer en l'episodi pilot de la sèrie animada Mission Hill.

La banda continua en actiu més viva que mai i axí ho podràn comprovar els que s'acosten el divendres a la Sala El Loco de València, si en l'article anterior feiem referència a la presència d'un valencià a les files de la gira europea de NY Ska Jazz Ensemble, al Toaster no son menys i trobem la presència d'un altre valencià, el fantàstic baixista Kodi membre de bandes com Skaparrrapid i Skaks amb qui vam conversar fa un temsp i que pots llegir l'entrevista integra picant el següent enllaç. Entrevista a Kodi

Per arrodonir la nit la banda nord-americana es farà acompanyar a l'escenari de la Benimaklet Ska Band, els quals s'encarregaràn d'obrir el show en directe i després del concert la festa coninuarà amb el set de vinils preparat per un clàssic a les cabines, el selector Saul Ska-Ba posiblement el millor Dj  de música jamaicana de la ciutat de València, amic, col.laborador en nombroses ocasions i pioner en visitar la cabina d'aquest nostre/vostre modest espai com es pot comprovar picant al següent enllaç. 





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew