Entrevista a la banda vallesana BLA BLA BLACK!



Formats a Sentmenat/Sabadell a principis de novembre de 2011, BLA BLA BLACK són un quintet (veu, hammond, guitarra, baix i bateria) format en principi per l'Alba Pérez (veu), Joan Andreu Reyes (hammond i veus), Toni González (guitarra), es reuniren amb Jordi Martín de FartWest Management, que els hi proposà crear una banda encaminada cap a la música negra; soul, funky, mod jazz... per acabar d'arrodonir el projecte contactaren amb les millors bases rítmiques del Vallès, en Carles Rambla (baix i veus) i Quim Fernández (bateria i veus). 
Inicien el projecte inspirats en músics de la talla de Billy Stewart, The Young Holt Trio, Eddie Jefferson, Lefties Soul Connection... i amb l’objectiu de crear, més endavant, un repertori amb temes propis.
El seu directe és la suma d'experiència, bon gust i contundència sonora amb la que no es pot parar de ballar. Un repertori on es recuperen algunes cares B del soul, garage, el funky i el mod jazz dels 60 i 70, i versions del propi grup d'altres clàssics del gènere. No us podeu perdre els temes propis que van incorporant en cada actuació. 


A continuació un poc d'informació de cadascún dels seus membres.

TONI GONZALEZ (Guitarra) 
Autèntic jazz-man de la bla bla Black, es sent com un peix a l'aigua nedant entre el soul i el funky.
Compositor, arranjador i intèrpret, dedicat a la música professional des dels inicis dels 80, porta a sobre un bon grapat de compassos. Ha trepitjat milers d'escenaris, alguns molt importants, com els festivals de jazz de Bayonne, Saint Raphael i San Sebastián, amb diferents formacions i sempre acompanyant-se de bons i reconeguts músics (Peter Delphinich, Pau Bombardó, Philippe Colom o Aljosa Mutic, entre molts altres). La seva experiència aporta la dosi adequada de reflexió i espontaneïtat que la banda necessita.

JOAN ANDREU REYES (hammond i veus)
La psicodèlia als teclats. Un luxe pels bla bla
Black poder comptar amb la companyia d'aquest musicàs. Des de finals dels anys 80 que el veiem disfrutar a dalt dels escenaris amb formacions tan diverses com Pussy Fuzz, BB sin Sed, Los Sencillos, La Salseta... o acompanyant artistes internacionals de la talla de Wanda Jackson i Jett Williams. La grabació de més d'una vintena de discos amb discogràfiques com BMG, Warner, Horus, Blanco y Negro, Discmedi, entre d'altres, avalan la profesionalitat d'aquest Artista amb majúscula.

QUIM FERNANDEZ (bateria i veus)
Si el cor dels bla bla Black ha de tenir un nom, aquest no pot ser un altre que el de Quim Fdez. Va
començar la seva formació musical als 3 anys. Des d'aleshores, investiga amb diferents instruments fins descubrir el més essencial: la bateria. Els batecs de la música. Ben jovenet, doncs, inicia la seva formació amb bateristes de prestigi com Marc Thió, Pablo Posa, Xavi Reija, David Gómez i Aldo Caviglia. Ja de més grandet, recórre els escenaris amb diverses bandes de funk, pop alternatiu i soul. Precaució: la seva contundència rítmica pot causar infarts multiorgàsmics.

ALBA PEREZ (veu)
Si tens la sort de gaudir d'un directe dels Bla bBla Black, ja no la podràs oblidar mai més. La barreja perfecta d'una energia contagiosa amb una formació acurada no pot donar un altre resultat que aquest 'monstre' dels escenaris. El fet de compaginar la vessant d'actriu amb la seva passió musical, l'han convertit en un tot terreny del directe.
Contacte espontani amb el públic, sempre pendent de que tothom s'ho passi el millor possible. La seva veu, tan treballada durant molts anys, no té res a envejar a la de les seves referents, com Etha Jones o Aretha Franklin. És la joia del grup, i el seu talent promet una carrera llarga i fructífera per a aquesta jove cantant.

CARLES RAMBLA TIO (baix i veus)
"Feel the groove" és el seu lema. Amb el seu baix i els seus arranjaments és la veritable màquina de fer ballar dels bla bla Black. Una formació amb grans mestres com Llorenç Ametller, Pep Perez i Azelino de Paula, i l'experiència musical amb formacions tan variades com Excalibur, Bahia Club o Menta Calenta, fan d'ell un autèntic grooveman.
Després estudia el contrabaix amb Mario Rossi i Ferran Sala i comença les actuacions amb l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. Tot aixó sumat a les col.laboracions fetes amb la Cía. El Tricicle, el converteix en un sólid element per al grup.

ENTREVISTA

Com i quan es forma Bla Bla black? 
A finals del 2011 ens trobem quatre amics, tres músics i un mànager, i parlem de muntar una banda conjunta al voltant del mod jazz 

En quins estils es mou la banda? 
Soul, funky, dirty soul i dirty funky,mod-jazz.. 


Quines son les principals influències de la banda alguna época o tipus determinat de jazz o soul, quines artistes us han marcat i es reflexen en la vostra música.. 
Epoca anys 50-60-70, estils com el Jazz mes modern (Mod Jazz) o el Soul de la Motown marcan les influencies de la banda amb un toc de Funk ..Els musics d’aquella epoca podem dir que ens han marcat practicament tots.
Disposeu d'algún treball editat, grabació o penseu editar en breu, en cas de no tindre res. 
De moment tant sols maquetes i actuacions gravades. Editarem quant tinguem prou material propi. 

Quants concerts porteu a les esquenes, algun en especial que destacar? 
La banda està començant i va encara per la vintena de concerts. Hem començat en temps difícils i som una banda de músics professionals que treballem per un catxet. 

De que es composa el repertori de la banda, temes propis, versions adaptades potser? El gruix principal dels temes són versions adaptades al nostre entendre, però els temes original acabaran per ser el repertori principal. 
I per finalitzar, quin es el futur inmediat de la banda? 
Rodatge en directe, tastar i ser tastats pel màxim de públics possibles i que aquesta relació sigui la que marqui la evolució formal de la banda.

Management i contractació:
fartwestmanagement@gmail.com
Tlf: 696 73 25 11


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew