APLEC MODERNISTA DE PONENT 23, 24 i 25 DE MAIG DE 2013

Els proxims dies 23, 24 i 25 de maig els modernistes aborigens i els seguidors de l'escena seixantera en general, tenen una nova cita de la ma del col·lectiu ponentí “Natros Sols” qui organitza el primer Aplec Modernista de Ponent. La trobada dedicada a la música i la cultura dels anys 60 serà la unió del tercer Aplec Modernista del Segrià i el primer de les Garrigues. L’esdeveniment començarà el dijous 23 de maig amb la xerrada “Jordi Fornas i la construcció de la gràfica de la cultura catalana dels anys 60”, de Pau Llop i la presentació del disc “Pop a la catalana 2” del conegut periodista Òscar Dalmau. Tot això, al Cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida a partir de les 19:30h. 

Al programa d'actes hi podem trobar una extensa programació musical amb els concerts dels grups “Mine!” i “El Conjunt Badabadoc”, el divendres 24 de maig, també al Cafè del Teatre de l'Escorxador. A més de la presentació del llibre “40 mods de les nostres terres” (Editorial Base) al Cafè Beat i Soul de Lleida. El dissabte 25 continua l'activitat amb l'escuterada co-organitzada amb el Vespa Club de Lleida, i el concert del grup de música negra Soweto, passada la mitjanit de dissabte a diumenge, a la cafeteria Slàvia de les Borges Blanques. Tots tres dies s'oferiran en diversos locals de la ciutat i de les Borges Blanques, diverses punxades de músic sixtie, iè-iè català, Northern Soul, entre altres, de la mà d'un bon repertori de pd's. Podeu consultar la progamació complerta al perfil: https://www.facebook.com/NatrosSols
Una bona combinació per als amants dels seixanta i els moderns d'avui, amb un regust ben nostrat.

I per saber un poc més com s'ho fan els modernistes de Ponent els hem fet unes quantes preguntes a les que han respost molt amablement i que us deixe a continuació.

-Que es això de Natros sols? 
Natros Sols (Cercle Modernista i Aborígen de Ponent) som un grup de seguidors i seguidores del moviment modernista i aborígen dels Països Catalans, a les comarques de Ponent.

-Com explicarieu a algú que no ha estat mai, que es un Àplec modernista? 
Doncs és un punt de trobada de "malalts" de la música seixantera, en especial feta a als Països Catalans, i de "fitipaldis" que volen lluïr les escúters pels racons més nostrats de la nostra geografia.

-Com va naixer la idea de fer aquest aplec? 
A Lleida ja s'hi havien celebrat un parell d'aplecs modernistes i ja s'havia creat un caliu al voltant del moviment. La suma d'energies i d'idees per fer un tros d'aplec a Ponent, ens va dur a trobar-nos i engegar aquesta festeta. A més, la procedència dels i les membres de Natros Sols ens ha dut a unir comarques i programar actes de l'Aplec de Ponent a Lleida (El Segrià) i Les Borges Blanques (Les Garrigues).

-Quanta gent hi ha implicada en l'organització? 
Natros sols. Pocs i molts. Ningú i tothom.

-Que suposa que siga la tercera edició, sembla que ja esta consolidat, a que es deu aquesta consolidació? 
Basicament la febrada que ens ha agafat tan als organitzadors i organitzadores com al públic en general.

-Quin es el motiu de fer una mena d'aplec inter-territorial juntant dues comarques? 
Com ja hem comentat, hi ha gent dins l'organització que viu a Lleida i d'altres a Les Borges Blanques; i vam trobar encertat unir esforços i territori. La moguda a Ponent sempre ha unit els pobles i les comarques, deixant de banda Lleida (que exerceix la seva capitalitat); hem cregut convenient superar i trencar aquesta "frontera".

-Quines son les novetats respecte altres anys. 
L'aplec d'enguany amplia les seves activitats i, per tan, els dies de programació: 1 escuterada, 2 concerts, 4 punxades i 2 presentacions/xerrades en 3 dies. A part de la suma intercomarcal, cal destacar la voluntat d'obrir el ventall i tipologia d'actes i buscar un nou públic.







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew