Entrevista a MOTHERFUCKERS & THE BLODDY BASTARDS




Obrim aquest nou any amb la banda encarregada d'obrir un dels primers events en quant a Ska es referèix dins la ciutat de València, parlem del KING OF COAL FESTIVAL que tindrà lloc a la Sala El Loco els pròxims 4-5 de Gener. La banda en questió es MOTHERFUCKERS & THE BLOODY BASTARDS, un projecte sorgit de la unió de diversos músics provinents d'estils molt dispars, però amb experiències anteriors dins el món skatalitic en moltes de les seves vessants.


-Pregunta obligada, qui forma i quan neix MFCKS & BB?
La banda neix cam a finals de 2010 com quasi totes les coses, un poc por curiositat i entre uns quants amics que ja havien format part d'altres bandes d'Ska (Skaserio, Ki Sap, SkapaRapid) que feia temps que tenien l'inquietut i les ganes de formar de nou una altra banda en aquest estil en particular. Durant 2011 es va anar configurant la banda, aquesta esta formada per nou músics, entre la base (bateria, baix, guitarra, teclat), la secció de vents (saxo, trombó i trompeta) i dues veus, per donar color i animar un poc més si cap. El juny de 2012 ferem el nostre primer concert al CSO El Nido i des de llavors estem gaudint de certa regularitat a l'hora de tocar en directe, tant a sales com a centres socials.

-Quin es l'estil principal de la banda?
Toquem sobre tot temes que ens agraden de la dècada dels 80 cap endavant, però ens agraden diversos estils, no ens agrada encasellar-nos en algo en concret, Ska bailongo i fester, amb moments més tranquils i altres més punks, amb distorsió a les guitarres i això.

-Quines bandes trobeu que us influencien?
Doncs de tot un poc, teninten en compte la varietat de gent que composa la banda, però clarament a nivell d'Ska está la Tokio Pardise Orchestra, los NYSJ Ensemble,  Specials, Bad Maners, Skatalites, Kortatu, Dr. Calypso i un gran etc ademés d'una gran quantitat de bandes de punk, harcore, rock, reggae, hip-hop, etc...


-Formeu part d'altres projectes de tall similar, es a dir de música jamaicana?
Malgrat que quasi tots fe altres coses relacionades amb la música, no, no estem en altres bandes d'Ska o semblants, si participem en bandes de Rock, Punk, Harcore, Xaranguess, projectos de Jazz i com no en la B.B.C (Bodes, Batejos i Comunions).

-En que es basa el repertori de MFCKS & BB, temés propis o versions, un poc de tot?
Basicament el nostre repertori es basa en versions, encara que ja estem plantejant-nos fer temes propis, després d'haver consolidat lo suficient la banda.

-En breu compartireu escenari al King of Coal Festival de València amb un mostres de l'Ska-Jazz com son NYSJ i una altra gran cantant dins l'escena estatal, com es Begoña Bang Matu, son diverses formes d'entendre o crear música jamaica, penseu que es important aquesta fusió als concerts i festivals?
Dins els festivals hi han més ecleptics i altres més genèrics, es a dir amb més o menys similituts entre les bandes, en aquest cas crec que la proposta tant per al divendres, com per al dissabte, es encertada, doncs et dona la posibilitat d'escoltar diferents bandes amb diferents formes d'entendre un mateix estil de música, l'SKA.

-Com reivindicarieu una banda com la vostra de cara al sector més tradicionalista?
Nosaltres no reivindiquem res dins de cap sector, cadascú que escolte el que vullga, el que li agrade o li abellisca, nosaltres fem l'estil que ens agrada, sense majors pretensions,  si a la gent li motiva el que fem, doncs ens alegrem i gaudima amb això.

-Teniu en ment enregistrar algún treball, més que siga de versions?
Encara es una mica prompte, pero no descartem traure una maqueteta amb els temes que estem interpretant ultimament, sobretot per nosaltres i per si la gent vol escoltar-nos fora dels concerts .

Finalment només desitjar-vos sort amb el vostre projecte, salut i endavant.



KINGS OF COAL FESTIVAL






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew