BUTTON UP Soul i Mod jazz des de Glasgow



BUTTON UP és la banda creada per Garry John Kane. Garry és actualment el baixista dels escocesos The Proclaimers, haguent tocat també  amb Marianne Faithfull, The Brothers McCluskey i Justin Currie per anomenar algunes.

BUTTON  UP  va naixer l'any 1998 prop de Glasgow, quan Garry, acompanyat pel bateria Ross McFarlane i el teclista Paul Gallagher, varen començar donant concerts al voltant de Glasgow impulsant el so mod / soul, reunint ràpidament un públic fidel. Al 1999 veu la llum Jazz Casuals el qual va ser molt poc distribuit i del que no hi ha gairebe informació al respecte. L'any Al 2008 va veure la llum  "No Dancin 'On The Tables" un disc de soul i mod jazz, que va comptar amb un repartiment estel.lar de músics convidats, incloent a Justin Currie (Del Amitri), McFie Brian (The Big Dish) i Ken McCluskey (Els Bluebells). L'àlbum va ser produït per Mark Freegar (The Breeders i Amitri Del) i va esdevenir un gran exit entre les emisores de ràdio i DJs de tot el món. D'aquest àlbum va eixir  com a EP el tema "I'm gonna leave you", que compta amb Justin Currie a la veu principal de la cançó.


Aprofitant un parèntesi amb The Proclaimers Garry va tornar a l'estudi per  enregistrar un nou treball amb Button Up. Fruït del treball amb el  productor Andy Gardner (Andy també toca la guitarra a la banda), al 2011 veu la llum el seu tercer àlbum anomenat "Modena", comptant amb el talent vocal de Sara Kerr, i amb  Greg Barnes (tecles), Lesley McLaren (bateria) i Tom MacNiven (trompetes) per completar la banda. Un disc sensacional composat per 10 temes, 5 vocals i 5 instrumentals, on es barretjen diversos estils, així doncs trobem temes propis del Northern soul, altres més sixties amb gran presència del Hammond i fins i tot un tema d'Ska en la linea dels grup de l'era 2TONE.

I per últim, com a novetat, el pasat més de setembre veia la llum el seu darrer treball, "Cover EP", un Ep composat de 4 versions que la banda acostuma a afegir a les seves creacions pròpies, per completar els set list als directes. Així doncs  "I Got A Line On You" (Spirit), "If I Could Only Be Sure" (Nolan Porter), "Berts Apple Crumble" (The Quik) i "I Spy For The FBI" (Jamo Thomas) conformen aquest EP de versions.



Més info:





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew