SKALONE SKA-JAZZ

Des de Madrid us presentem Skalone, una banda emergent que fusiona l'ska i el jazz, dos estils amb molt en comú, afortunadament aquesta fusió d'estils esta cada vegada més extesa al panorama musical jamaicà dins l'estat espanyol, creant-se poc a poc un subgénere ple de bandes i músics de gran qualitat.




-Expliqueu-nos quan i qui forma Skalone Ska-jazz.
Doncs duguem dos anys amb l'ska-jazz per bandera, la banda la va montar el saxofonista (Chino) amb l'idea de mesclar els dos estils que més ens agraden, tocar jazz a tota pastilla! el grup el formem 6 skalones, tres músics de jazz i altres tants d'ska-reggae, una vegada ens varem posar d'acord  ferem rodar el grup en directe, i la sensació va ser inmillorable, es fantastic vore a la gent ballar Jazz!!


-Conteu algo del vostre passat musical, haveu tocat en altres bandes de l'estil?
 Si, Elias (trombó) ve del grup Tha Brassas, que fan el mateix estil, pero només amb vents, el bateria (Kimy) i jo (Gonzo, guitarra) toquem en Iratxo, un grup d'ska-rock.

-Disposeu d'alguna gravació d'estudi, potser algún treball editat, penseu editar més endavant?
 Si a tot, tenim una maqueta que gravarem l'any passat, amb 5 temes tres nostres i dues versions, es pot descarregar de forma gratuita al nostre bandcamp: http://skalone.bandcamp.com/album/1-pelda-o i aquest hivern entrarem a l'estudi per enregistrar el que serà el nostre primer treball, en rigurós directe! esperem poder tindre'l a les mans a finals d'any.

-Quants concerts haveu realitzat fins ara, podeu nomenar algunes de les bandes amb les que haveu compartit escenari?
Doncs la veritat es que han estat un bon grapat, som una banda prou alegre i encaixem en quasi qualsevol lloc, potser excepte en algún festival Heavy, hem tocat amb bandes com Bongo Botraco, Canteca de Macao, Ratamazza, Barrio Tomillo... no se un montó.

-De que es composa el repertori de Skalone, temes própis, versions adapatades potser?
En un principi només feiem standars de jazz, pero poc a poc hem anat composant temes própis, també fem música de cinema, como la versió de la BSO de la pelicula Amelie.

 -Queda patent que sou una banda d'Ska-jazz, pero  s'introduiu en altrés estils, quines son les principals influències de la banda, alguna época o tipus determinat de jazz, de quines bandes o músics tant d'ska com de jazz us han marca i es reflecteixen en les vostres composicions?
Les influències son clares per una banda de l'ska, estàn els New york ska ensemble que son els nostres idols, tant que incluim un parell de temes al nostre repertori en directe, també ens agrada molt els Groundations i per l'altra banda del jazz, els anys 50´s i 60´s, Miles, Parker, Coltrane, Mingus, els més grans!!!! quan montarem la banda pensarem en transmetre l'energia del Bebop, que la gent tornara a ballar mentres sona un solo cracteristic del jazz.


-Quines bandes que practiquen el vostre estil us criden l'atenció, ja siguen de l'estat o de fora de la peninsula?
 Com hem comenatat abans en fixem molt en la NYSE, pensem que a hores d'ara son els més grans actualment en l'estil, aci a Madrid es va formant una petita escena d'aquest estil, grups com The brassas, Viatrobo, Sally Brown...sempre hi ha que estar pendent de les novetats.


-Per últim, quin es el futur inmediat de la banda?
Gravar el que serà el nostre primer disc físic, acabar de composar i arreglar els temes i el més prompte que pugam tancar-nos a l'estudi.

-Perfecte, molta sort amb la banda i esperem escoltar prompte aquest treball.
Gràcies pel vostre interés per la banda.

 contacte: sylvester.skallone@gmail.com




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew