LUCAS SHERFEY i THE MOVEMENT

Amb motiu de l'eixida al carrer a finals d'aquest mes del seu nou treball "Fools like you" i la gira europea en la que es troben inmersos i que els portarà a Barcelona, Lleida i València, per la banda que ens toca, fem un repàs a la història d'aquesta banda Mod danesa, mentres esperem per gaudir del concert el proxim diumenge 23 a la Sala El Loco de València.



Nascuts l'any 2002 de la ma de Lukas Sherfey, aquest trio danés començà practicant un R&R energetic i accelerat molt proper al Punk Rock, malgrat l'estetica Mod de la banda, les seves influències musicals son evidents, per una banda trobem l'elegancia musical i estetica de The Jam amb la rabia de The Clash, amb unes lletres en la mateixa linea, missatge d'esquerres i compromis ferm amb la classe treballadora, difonent i mencionant constatntment, els pensaments de figures com Karl marx, Rosa Luxemburg, Fidel Castro...

Al 2003 llançen el seu primer EP Hard Mod Internacionalist amb els temes Control your temper, No jobs i Still an echo, avançament del que seria el seu primer LP Move! i que voria la llum aquell mateix any de la ma de Destiny Records, un disc de punk rock energetic, amb tocs de l'ska més frenetic.

Al 2005 veu la llum el segon treball de The Movement, Revolutionary Simpathies, un disc més relaxat, on es fa evident l'evolució musical de la banda, acostant-se més als grups de mod revival de finals dels 70 i principi dels 80 que no pas al Punk Rock, deixant així de banda els riffs d'ska ultra accelerat que es trobaven a Move!


Dos anys després The Movement fa els seu últim concert abans de prendre un descans com a banda, moment que aprofita Lukas Sherfey, per encetar un projecte en solitari, primer rodant pels escenaris amb un show en acustic, i després per presentar el seu primer treball en solitari Soul Vacation (2008), un disc de pop-soul en la linea de bandes com The Truth o els mateixos Style Council de Mr Paul Weller.

Al 2010 la banda torna a la carrega amb canvis en la seva formació, però, com sempre amb Lukas Sherfey al cap davant, ja al 2011 editen l'EP Still Living Dream, amb 4 temes i en la linea de Revolutionary Simphaties, es a dir mod revival.

Així arrivem fins aquest 2012, el present de la banda es seu tercer treball Fools like you, que presentaran en aquesta gira,  com podem apreciar al següent video, avançament d'aquest nou treball, continuen en la mateixa linea musical i difonent la seva simpatia revolucionaria.


A continuació alguns temes dels seus treballs anteriors.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew