ELS LOAFERS

Les sabates Loafers son originaries de 1930, decada en la que es posaren de moda els mocasins entre els homes i les dones nord-americanes. Inspirats amb el calçat dels ramaders noruegs, sembla que adoptaren el nom de Loafers (Ganduls) degut a la seva comoditat, aquestos també varen ser nomenats Weejungs per la firma G.H. Bass encarregada de fer-los populars arreu del món.

De models de Loafers hi han de tot tipus, des de els que no duen cordons, ni adorns, podriem dir de tall minimalista, fins als adornats amb borles i serrells, pasant pels acordontats o decorats amb sivella.
Els mocasins de borla concretament van naixer cap a fnals dels anys 40, utilitzades pels estudiants de l'Ivy League, aquests estudiants després de grauduarse demandaven una sabata comoda, sense  cordons a la vegada que elegant.

Als anys 60 varen ser molt populars dins el moviment Mod i els Rude boys jamaicans emigrats a Londres, segurament influenciats per l'estetica dels músics de Jazz, i els universitaris de l'Ivy League, ademés de per la seva comoditat i elegància.


LOAKE

G.H. BASS

PENNY, BEEFROLL I TASSEL



RALF LAURENT
Dr MARTENS

MERC







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew