THE ARTWOODS uns fixes al 100CLUB


Amb un dels millors directes en la seva epoca, segons conten els que ho visqueren, els Artwoods varen ser un d'aquells grups dels que tothom reconeixia el seu bon fer a sobre del taulers, però que aquest reconeixement mai no es va reflexar a  les llistes de vendes, una mena d'incomprensió, potser deguda per ser una banda massa avançada al seu temps.
Nascuts primerament com The Art wood Combo, re-batejats com The Artwoods l'any 1963, el grup el va formar Art Wood, germà de Ron Wood guitarrista de The Birds, The CreationThe Faces i els Rolling Stones.
L'any 64 es profesionalitzen i signen amb Decca, una de les companyies més importants del moment, amb qui gravaren els seus primers senzills Sweet Mary, Oh Love i Goodbye sisters els anys 64 i 65.
Amb un directe frenetic i un repertori ple de bon RnB amb un Hammond cucant l'ull al Jazz, prompte es guanyaren un lloc quasi permanent al 100Club d'Oxford Street.


Malgrat que els seus singles no ocupaven els primer llocs de les llistes de vendes, Decca continuà apostant per ells i després d'editar-los 5 singles, l'any 1966 signen Art Gallery, un disc impecable carregat de RnB amb influencies Soul, influencies amb les que marcaven distàncies amb altres grups com de l'època comThe Animals o The Birds.
Art Gallery tampoc va tindre la repercusió desitjada i a continuació Decca treu almercat l'EP Jazz in Jeans amb la versió These boots are made for walking de Nancy Sinatra entre altres, potser aquest l'abús de versions al seu repertori va evidenciar el punt feble dels Artwoods, la manca de creació pròpia, siga com siga aquest va ser l'ultim treball amb Decca.
Ja en plena psicodelia signen amb la companyia Fontana Records a l'hora que canvien el seu nom per St. Valentine's Day Massacre, nom que els duria a la desaparició total com a banda.

Així doncs tots els seus membres acabaren integrant-se en altres bandes de l'epoca com Keef Hartley amb Bluesbreakers de John Mayall, Jon Lord s'integraria als Roundabouts, llavor que creixeria més tard com els Deep Purple o el fundador Art Wood que inicià la carrera en solitari per més tard ja als anys 80 formar The Downliners Sect.



             

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew